TE ZIEN IN HET MUSEUM

mei en juni 2016 – Balloon heritage

De erfenis van de Oudheid. Het effect van oude schilderijen op onze beleving van de omgeving. Met een extra krul en een knipoog naar het Rijksmuseum.

 

  •  januari 2016 – Amsterdam Light Festival.

Het Rijmuseum rijdt verlicht rond. Uit alle gaten schijnt het licht. Ook is er lichtkunst te zien in het museum. Een hangend sculptuur, een kloppend hart? Rijmuseum zal meedoen met Light my ride, 3 januari om 19 uur. Voor de route zie: lightmyride

  • eind juni t/m juli 2015 – Ancient Ballooning

Deze loopfietsende expo gaat in op het gebruik van de ballon in de Oudheid. Zeer interessant hoe de oude Grieken en Etrusken al raad wisten met de ballon. Oude opgravingen laten dit zien. Zo is er ruimte voor een zeldzaam fossiel, deels gehuld in stof en zand, maar ook aangespoeld half vergaan ballonwerk maakt deel uit van de expositie.

IMG_1505

  • augustus 2015 – Beauty of the biet

Over de schoonheid van alledaagse groenten. Wat gebeurt er als je een wortel inlijst en een biet uitlicht als een waar museumstuk? Try out voor het exposeren en presenteren van alledaagse produkten in het immens donkere Rijmuseum. Spot on!

  • Fractals (klik om te vergroten) – Verlengd tot half juni (2015)!

In Rijmuseum bezoek je de expositie door een kijkgat en daardoor wordt je blik al deels gericht. Zie je de details hierdoor ook beter?

Advertenties

It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.